/ БГНЕС
На 85 години, след продължително и тежко боледуване, почина художникът и един от първите носители на званието "Почетен гражданин на Разград", съобщиха от пресцентъра на общината.

Васил Карадимов е един най-изтъкнатите творци на нашето съвремие, с богата творческа биография. Неговите произведения са участвали в множество изложби по света и у нас.

Той е роден през 1937 г. в село Самуил. В Разград живее от 1960 г. От 1973 г. е член на Съюза на българските художници. Като секретар на групата на художниците в Разград инициира и организира провеждането на международни прояви в областта на изобразителното изкуство в Разград. Основна тема в неговото творчество е Лудогорието.

Освен многото самостоятелни изложби у нас, Васил Карадимов участва в международни изложби в Москва, Варшава, Берлин, Париж, Лондон, Хамбург.

"Приносът на художника към Разград е безспорен, делото му е значимо и популярно", се казва в мотивите за решението Васил Карадимов да бъде обявен за "Почетен гражданин на Разград" на 28 януари 1998 година.

Погребението е утре, 5 февруари, от 15 часа в Гробищен парк-Разград.

Ръководството на Община Разград изказва съболезнования на близките на Васил Карадимов.

 
БТА