/ iStock/Getty Images
Броят на заболелите от началото на епидемията е 173
"Област Разград е сред най-малко засегнатите от COVID-19 в страната". Това обяви на заседание на кризисния щаб за борба с коронавируса областният управител Гюнай Хюсмен.

Капитанът на „Лудогорец” е с COVID-19

Според него, важен фактор е добрата координация и комуникация между институциите, както и усилията на щаба. Д-р Анатолий Стойнов от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ съобщи, че общият брой на заболелите от началото на епидемията е 173, като от тях са оздравели 144.

Общо 15 са все още активните случаи, като 6 са на домашно лечение, а останалите 9 са настанени в болница. Под карантина са 25 души. Д-р Рени Кирякова от РЗИ добави, че за последната седмица има само 2 нови случая.

Разградската болница получи поредно дарение за борба с коронавируса

Приет бе областния план за действие при възникване на епидемичен взрив от COVID 19 в институции за социални, интегрирани здравно-социални услуги. Д-р Рени Кирякова поясни, че на персонала и настанените във всички социални домове в областта са направени тестове за коронавирус и всички те са били отрицателни.

Кметовете на общини са предоставили сгради, в които да бъдат преместени здравите обитатели на социални заведения в случай на взрив.
БТА