Община Разград
Община Разград / Община Разград
Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Милена Орешкова бяха гости на тържествената сесия на Младежки Общински съвет-Разград.

Пред активните млади хора на Разград г-н Ненчев представи основните принципи и структуриране на местното самоуправление в България. По думите му ангажиментът на младите хора в структура като Общинския Младежки съвет е подготовка за участие в бъдещото управление на общината.

Заместник-кметът Милена Орешкова също поздрави младежите за активността и изрази ангажираността на местната управа към подобни инициативи. „Това е възможност да се докажете, да покажете лидерски качества“ – допълни още тя.

Община Разград
Община Разград


На първото тържествено заседание председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и председателят на Младежки Общински съвет Николай Пенчев подписаха Споразумение за сътрудничество и координиране работата на Младежки Общински съвет-Разград. Двете страни поемат ангажимент да обединят ресурсите и усилията си за осигуряване на ефективна система за взаимодействие при работата си.

Преди тази церемония говорителят на младежкия местен парламент Васил Петров представи обзор от първата работна учредителна среща на Младежкия Общински съвет, която се е състояла през януари. На нея е избран председател, двама заместник-председатели, секретар и говорител. Младежкият общински съвет се състои от 42 човека – по трима от 14 училища. Най-малките са петокласници, а най-големите – дванадесетокласници. Приет е и устав, според който ще заседават поне веднъж месечно.

Община Разград
Община Разград


Официални гости на събитието бяха и: председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общински съвет-Разград Ремзи Реджеб, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.