Благодарен пациент, излекуван от COVID-19, направи дарение на отделението по анестезиология и интензивно лечение на разградската болница.

Отчетен е спад в нивото на заболеваемост от COVID-19 у нас

В знак на признателност Атанас Атанасов, който е директор на Общинския културен център в града, предостави първата си заплата след завръщането си на работа за нуждите на отделението.

Жестът му приятно изненада началника на отделението д-р Георги Кулишев, който прие дарението. Атанасов и съпругата му поднесоха на целия екип и торта. Той сподели, че в болницата попада по спешност през март, а лечението му продължава 34 дни.

Повечето време от тях прекарва в интензивното отделение, като на два пъти е бил интубиран. Месеци след това се възстановява. Благодарение на грижите и професионализма на медиците Атанасов вече е здрав и се чувства добре.

Ваксините срещу COVID-19 не помагат: Фактите казват друго

От името на целия екип началникът на отделението д-р Георги Кулишев благодари на дарителя за жеста на внимание и подкрепа. Той подчерта, че излекуването на Атанасов е успех за всички и изрази надежда повече хора да имат неговата съдба. Медикът отрави призив към хората, които все още не са ваксинирани, да го направят.

Д-р Кулишев каза още, че в момента в отделението се лекуват шестима болни от коронавирус и двама с тежки други заболявания. Той добави, че отделението е снабдено с необходимата апаратура и медикаменти.

Лекарят апелира всеки, който има възможност, да се отзовава и на призивите на близки на болни за даряване на кръвна плазма.
БТА