/ ThinkStock/Getty Images
Деца от Разградско се учат как да защитават животните. Възпитаниците от детската градина в Киченица участват в образователния проект на фондация "Четири лапи" за четвърта поредна година.

Кметът на Община Разград връчи наградите на отличените в конкурса „Да на красотата“ (СНИМКИ)

По програмата работят и първокласниците в училището в Езерче, съобщиха от ръководствата на детското и учебно заведение, предава БТА.. Целта на образователната програма е чрез истинско пътешествие в света на животните, подрастващите да ги опознаят, да ги обикнат, да започнат да ги уважават и да се чувстват по-близо до тях.

Близо 600 родители на първокласници в Разградско кандидатстват за целева помощ

Груповите занимания, дискусиите и упражненията ще спомагат за формирането на хуманно отношение към домашните любимци и към бездомните животни. Като част от дейностите по програмата гост на децата от двете разградски села през миналата седмица е била Дора Радева, представител на фондация "Четири лапи".

Повече от 1000 деца, които трябва да са в училище, са в чужбина

Тя говорила за Закона за защита на животните, какво е жестокост към животните, какво са длъжни стопаните на животни да правят за тях, какво трябва собствениците на зоомагазини да осигуряват на животните.

Срещите в училището и детската градина приключили с подаръци. Радева раздала на децата, учениците, учителите диплянки и картички с полезна информация за бездомните животни, за парка за танцуващи мечки в Белица, за котките и кучетата, които живеят на улицата и други. Всички получили и учебното помагало "Близо до животните".
БТА