Бели гълъби излетяха с 20-ия випуск на ГПЧЕ
Бели гълъби излетяха с 20-ия випуск на ГПЧЕ / netinfo

Пет бели гълъба пусна в небето директорът на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ като символ на отлитането на учениците от петте паралелки от тазгодишния 20-ти випуск на гимназията.

Това стана на тържествената церемония, с която бяха изпратени 118-те възпитаници на школото. От тях отличниците са 67, а 18 през целия петгодишен период на обучението си имат само шестици.

Всеки от зрелостниците получи своите минути слава. Водещите от 11-тите класове обявиха имената на всички завършващи, те излизаха по двама, трима или четирима подиум, след което тръгваха по червен килим.

С мили думи ги изпратиха класните им ръководители: Красимира Минева, Даниела Обрешкова, Антоанета Костова, Петко Костов и Цонка Донева. Особено трогателни бяха словата на Цонка Донева, тъй като това е последната френска паралелка в училището, след нея прием за този език няма.

След излизането от училищната сграда на всички абитуриенти, от прозорците на актовата зала бяха спуснати три транспаранта, на които на езиците, изучавани в училището, бе написано пожеланието „На добър час“.

Любомир Маринов отправи песен-поздрав към абитуриентите, а от тяхно име за годините в люмичото школо говори Даяна Башур.

След словото на директора Пейчо Георгиев, който разказа Притча за мъдростта и пускането в небето на белите гълъби, се разхвърчаха и цветни фойерверки, балоните – с различни цветове за всеки клас също полетяха към небето, но останаха вкупом.

Под звуците на „We are the champions“ абитуриентите тръгнаха пеша към заведението, което бяха избрали за своя бал – нощен клуб „Сохо“.

Дълги вечерни рокли преобладаваха в тоалетите на дамите, младите господа бяха предимно в тъмни костюми, най-често черни и сини, и с по-ярки вратовръзки.

Още снимки ето тук.