Пловдив
Пловдив / netinfo
Пловдив
96471
Пловдив
  • Пловдив
Над 100 журналисти от 32  държави останаха впечатлени от Пловдив при посещението си в най-стария жив град в Европа. Те бяха в града на тепетата по покана на фондация "Пловдив" 2019 и откриха тук  ежегодната си среща в рамките на 65-тото Световно първенство по ски за журналисти, което се провежда в България.

В международния ски клуб на журналистите (SCIJ) членуват представители от най-влиятелните медии от над 30 държави като Agence France Presse, Corriere della Sera, BBC World Service, Financial Times, CNN International и др.

Пловдив ще остане в сърцето ми“. Това заяви за Дарик един от над 100-те чуждестранни журналисти, които присъстваха на презентацията на проекта „Пловдив 2019“ в Малката базилика в града под тепетата.  

Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Репортерът и фотограф, работещ в холандски сайт за туризъм, сподели още, че е очарован от Пловдив, от неговата история и археология и от духа му. Същите впечатления бяха водещи и за колегите му от 32 държави.

Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

По време на двудневната си визита, организирана от фондация „Пловдив 2019“, журналистите  посетиха културно-историческите забележителности на града и региона.

Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Разширеният репортаж чуйте в звуковия файл.