/ Дарик - архив
Седем души са задържани при акция на прокуратурата, полицията и ДАНС в Пловдив за разпространение на стотици литри прекурсор. 

Те са били заловени в хода на предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия вчера край Пловдив, докато прехвърляли оцетен анхидрид от туби в резервоара на влекач. Иззети са общо 22 туби от по 30 литра с веществото прекурсор, използван за синтез на хероин, обясниха от полицията в града под тепетата.

С прокурорско постановление на петима от задържаните е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Двама от тях са пловдивчани, двама – турски граждани и един е с двойно гражданство, като е представил фалшива френска лична карта.

Действията по документиране на цялостната престъпна дейност продължават, установява се съпричастността на задържаните  и към други такива случаи.

Предстоят да бъдат изготвени експертни справки за качеството на иззетия прекурсор. По данни на експерти количеството му 660 литра, е достатъчно за производството на около 200 кг хероин.
Престъпната група се наблюдава от месец март, съобщиха още разследващите. Задържаните са с чисто съдебно минало.