Двамата вече се обвинени от прокуратурата

Районната прокуратура в Пловдив разпореди да бъдат привлечени като обвиняеми шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението. По случая е образувано досъдебно производство.

На Н. Д, на 23г. и Д. М. на 25 г. ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство.

Възстановиха откраднатия щик на паметника „Майка България“ във Велико Търново


На двамата ще бъде наложена парична гаранция в размер на 2000 лева. След привличането им като обвиняеми, наблюдаващият прокурор ще разпореди временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

Вандали потрошиха подлез в София: Кметът на района свали стърчащите елементи

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи е видно, че през нощта на 25/26.11.2022г. джип изкачва стълбите на Паметника на съединението, където вече е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП Пловдив се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа по ЗМВР.


 
NOVA