Втори скандален случай в дома в Асеновград, заключили  дете
Втори скандален случай в дома в Асеновград, заключили дете / © снимки: DarikNews.bg, Пловдив

Втори скандален случай в дома за деца в Асеновград „Таню войвода". 16-годишно дете е било заключено принудително в едно от спалните помещения. Открил го е директорът на дома Весела Сименова, която е сезирала полицията, Държавната агенция за закрила на детето и кмета на града, потвърдиха за Дарик от полицията. Детето, което е с психични проблеми, е било заключено в неделя от две служителки на дома. Те ще бъдат разпитани утре. Специална комисия ще провери на място поредния скандален случай.

Това е втори инцидент в социалното заведение. Преди 4 месеца три момичета от дома подадоха жалба в прокуратурата, че са били изключвани в изолатора и срещу директорката бе повдигнато обвинение.

Според запознати има вероятност директорката на дома Весела Симеонова умишлено да е "натопила" двете служителки, тъй като те свидетелстваха срещу нея в съда.

Три момичета, на 13 и 14 години, настанени в дома за деца в Асеновград „Таню войвода", обвиниха възпитателите си и директора в системно налаган тормоз. Пред съдия малолетните разказали, че са били заключвани в медицинския изолатор в продължение на седем дни. Проверка на общинска комисия обаче не установи нарушения в дома. От Държавната агенция за закрила на детето поискаха Весела Симеонова да бъде дисциплинарно уволнена тогава.