/ dariknews.bg, архив
Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 30-годишен неправоспособен водач, шофирал автомобил след употреба на алкохол.
 
На 8 юли 2017 г., на пътя между Кричим и  Куртово Конаре, обладт Пловдив, обвиняемият Ботьо К. шофирал лек автомобил, марка БМВ, в който пътували още двама мъже. Автомобилът не бил регистриран по надлежния ред в страната. Обвиняемият бил неправоспособен водач и бил употребил алкохол. Преди това бил със свои познати на басейн в хотелски комплекс.
 
Спипаха младежи, отмъкнали 120 луканки и консерви с месо

Обвиняемият Ботьо К. шофирал по пътното платно със скорост от 94 км/ч, при  разрешена  до 90 км/ч. Той загубил управление над моторното превозно средство, от което последвало напускане на платното за движение, автомобилът преминал в участък с чакълена настилка и се ударил в тухлена ограда на имот. Последвал и втори удар, при който пътникът на предната седалка се ударил в предното обзорно стъкло и паднал върху предния капак.
 
Прегазилата полицай в Пловдив признава фактите, но не и вината си

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е получил средна телесна повреда – счупване на долната челюст, контузии на главата и др. Според химическата експертиза обвиняемият Ботьо К. е управлявал автомобила с концентрация  на алкохол в кръвта 2,17 на хиляда.
 
По делото са разпитани свидетели, приобщени веществени доказателства и други. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съдено заседание.