/ netinfo
Крадец от Пловдив пък задигнал туби с антифриз, портмоне от пенсионерка, отишла да почете паметта на починалите си близки на гробищата, както и оставен без надзор мобилен телефон
За броени часове карловски полицаи заловиха извършители на домова кражба в село Иганово. На 4 декември, в районното управление се оплакал 55-годишен мъж, че през нощта от къщата му били откраднати 120 домашни луканки и 100 консерви с месо.

При огледа било установено, че крадците влезли в частния имот след разбиване на прозорец. В хода на последвалите незабавни издирвателни действия същия ден криминалистите влезли в дирите на трима младежи от селото, на 21, 22 и 26 години.

3 тона нелегален алкохол откриха в микробус в Пловдивско

След активно разследване криминалисти на Шесто районно управление разкриха автор на няколко кражби в Пловдив. На 15 ноември постъпила информация, че от бензиностанция на бул. “Източен” била установена липса на 12 туби с антифриз, течност за чистачки и двигателно масло.

Четири дни по-късно на територията на траурен парк на булевард “Княгиня Мария Луиза” било отнето дамско портмоне с около 50 лева, а в края на същия месец от магазин на бул. “Цариградско шосе” бил задигнат оставен за кратко без надзор мобилен телефон.

В рамките на проведените полицейски действия са събрани доказателтва, че и трите посегателства са дело на 34-годишен пловдивчанин, криминално проявен и осъждан.

Част от откраднатите от него вещи са намерени и иззети. С постановление на Пловдивския районен съд на мъжа е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по изясняване на съпричастността му и към други подобни престъпления продължава разследващ полицай.