/ ThinkStock/Getty Images
Временна организация на движението се въвежда заради Празника на реката, с който на 1 септември Пловдив ще отбележи петата годишнина от спечелването на титлата „Европейска столица на културата“.

Полицията ще следи за опазване на обществения ред на дербито между ПФК „Локомотив“ и ПФК „Ботев“

От 07:00 часа, на 31 август - събота до 07:00 часа на 2 септември - понеделник се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Марица-юг” от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

На 1 септември - неделя, от 10:00 до 24:00 часа се затваря и участъкът на  бул. „Марица-юг”, от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Източен”.

Затварят голям булевард в пловдивския район "Южен"

Пътни превозни средства и пешеходци няма да могат да се движат по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” и моста на Панаира - от кръстовището с бул. „Марица-юг” до кръстовището с бул. „Марица-север”, от 22:00 до 23:00 часа на 1 септември.

Затварят паркинга пред Тримонциум до началото на септември

В този период от време маршрутът на преминаващите оттам градски автобуси в посока запад-изток се пренасочва от бул. „България“ с десен завой по ул. „Победа“ и бул. „Руски“, наляво по бул. „Шести септември“ и надясно по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

Същата вечер от 21:00 до 24:00 часа за движение се затваря бул. „Марица-север”, от кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” до моста на Адата.