"Вътрешната престъпност в махалите трябва да се овладее", коментира вицепремиерът

"Циганите са етнос, който лесно може да бъде приобщен”, каза пред NOVA вицепремиерът Валери Симеонов. 

Той насочи погледа си към проблема, който възникна след сблъсъка между роми с гребци и техните треньори и родители. И добави: „С Асеновград ние гасим пожар. Причините за конфликта там могат да се отстранят”. Симеонов очерта варианта как ситуацията да се промени: Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее”.

„Не може да се говори за сива икономика в джебчийството. Кражбата си е кражба, заяви вицепремиерът. По думите му няма ненаказуемо престъпление в България по силата на българското законодателство. Но имало практика за маловажните престъпления под стойността на една минимална заплата, които се игнорират и това трябва да се промени. И се зарече, че ще направи всичко възможно хора, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да попаднат под ударите на закона.

По отношение на обществената поръчка за ремонт на парламента, спечелена от човек, свързан с джебчийската мафия, Валери Симеонов заяви: „Трябва да се прегледат документите, с които са спечелили обществената поръчка”.

ДНСК тълкува неправилно закона”, коментира той относно случай на огромен комплекс на плажа в Слънчев бряг, който се водел преместваем обект.

Целия разговор гледайте във видеото