/ ThinkStock/Getty Images
21-годишна майка получи условна присъда от година и четири месеца за това, че е причинила смърт по непредпазливост на едномесечното си бебе. Изпитателният срок е три години. Решението е на магистратите от Районна прокуратура-Пловдив. 

Приключи съдебното следствие по наказателно дело за причинена смърт на родилка и новороденото й бебе

Фаталният край за детето е настъпил на 9 февруари миналата година. Младата жена не е закупила предписаните от лекар-педиатър медикаменти и не е провела нужното лечение с тях.

16-годишно момиче роди и задуши бебето си, сложи трупа в хладилник (СНИМКИ)

Бебето не е приемало предписаната терапия, в резултат на което са настъпили бронхопневмония и мозъчен отток. Болестта е довела до остра дихателна недостатъчност и настъпила впоследствие смърт.
 
Условна присъда за непълнолетната майка, умъртвила новороденото си бебе

Според тройната съдебномедицинска експертиза, назначената терапия с медикаментите е била адекватна за заболяването на детето. Делото беше разгледано по съкратеното съдебно следствие, като майката призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и изрази съжаление за стореното. 

Тя живеела на съпружески начала с млад мъж. Двамата имат общо три деца. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.