/ Снимка: Дарик, архив
Турски ТИР предизвика верижна катастрофа на магистрала „Тракия“, като при инцидента на косъм от удар се е разминал пътен полицай.

Цялата налична техника на „Чистота“ почиства града

Камионът е блъснал два други товарни автомобила, отбити в аварийната лента, което е довело до спиране на движението, докато пътят бъде разчистен, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.
 
Оставете колите, сняг и ветрове затрудняват движението

Инцидентът е станал тази сутрин. Автопатрул на "Пътна полиция" е изпълнявал служебните си задължения в района на 70-ти километър в платното по посока за София – да отбива камионите над 12 тона в аварийната лента. В този момент пътуващ с висока скорост турски камион не успял да спре и се ударил в последните от колоната.
 
При инцидента няма пострадали, но аутобанът останал затворен за часове. Междувременно екип на пожарната в Пазарджик и два големи трактора успели да изтеглят от платната повредените товарни автомобили и да разчистят разпилелия се товар.

Катастрофа блокира пътя Пловдив-Пазарджик, има пострадали

Акцията е приключила около 11.45 часа, а полицаи продължават да регулират трафика във въпросния участък.
 
Няколко ТИР-а са глобени от КАТ и ДАИ, след при проверки е установено, че пътуват с износени гуми или други неизправности, съобщи още Стоянов. „Пътна полиция“ е наложила акт и на Областното пътно управление в Пазарджик заради недобре почистени участъци от магистрала „Тракия“.