/ БГНЕС, архив
Четири пътни инцидента са станали в Пазарджишко от започването на снеговалежа снощи. Всички са без жертви и ранени, но с материални щети, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.
 
След сблъсък между два автомобила на пътя Пазарджик-Пловдив на километър от моста на река Марица един от тях е излязъл в канавката.
 
Не карайте по Подбалканския път, Троянският проход е затворен

На 20 метра от мястото в посока Пловдив пък е катастрофирал микробус. В този инцидент няма други участници.
 
Екипи на КАТ оказват съдействие и регулира движението по натовареното трасе.
 
Снощи са станали и още два леки инцидента, довели до кратковременни ограничения в движението. На пътя от Стрелча за Панагюрище са се блъснали две коли. Друг автомобил се е обърнал в канавска край разклона за село Сбор.
 
Ограничение по всичките проходи в Смолянско, сняг вали в цялата област

Във връзка с усложняване на метеорологичната обстановка и снеговалеж на територията на страната има извадени допълнително екипи на пътна и охранителна полиция, инвормират още от дирекцията на МВР.

Те имат задача да подават навременна информация за състоянието на пътната мрежа, да оказват съдействие на пътуващи граждани при нужда. При необходимост има готовност на сили и средства от структурите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" за оказване съдействие на водачи.
 
Временно ограничение на движението на товарни автомобили над 12 тона е наложено в участъка Пазарджик-София от АМ "Тракия" поради снегопочистване. Подобни са и ограниченията на пътя Велинград-Юндола и Батак-Доспат.

Властите в Смолянско са в повишена готовност заради обявеният код червено за областта

Временно е затворен за движение пътя между Панагюрище и село Оборище заради паднали дървета. Пътят се разчиства и след приключване на работата ще бъде отворен отново.
 
Препоръката към водачите да тръгват на път само ако им се налага. Управляваните от тях автомобили да бъдат технически изправни, оборудвани със зимни гуми, достатъчно гориво, а при необходимост и с вериги. При нужда да използват телефона за спешни повиквания – 112.
 
В участъка от магистрала "Тракия" в Пазарджишка област два товарни автомобила са закъсали в аварийната лента на аутобана. В момента съвместни екипи от сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Пазарджик и инспектори от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Пазарджик извършват проверка на камионите с цел установяване причината за престоя им на магистралата. При констатирани нарушения на водачите им ще бъдат съставени актове.