/ iStock/Getty Images
Турист, който подаде фалшив сигнал за дете в кома в Пампорово, отнесе глоба в размер на 10 000 лв.

Криминалисти дириха взрив в кметството на Мало Конаре по фалшив сигнал

Случката се развива на 26 януари в един от хотелите в курорта, когато бе обявено бедствено положение в Смолянско, заради тежката зимна обстановка.

След подаване на сигнала, въпреки блокираните пътища, от Регионалния център в Смолян мобилизират два екипа един от Чепеларе и реанимационния екип в областния град, които с помощта на служители на пожарната достигнал до хотела, откъдето е постъпил сигналът.

При пристигането на екипите, е било установено, че такова дете няма. Близо час се изяснявала ситуацията на място, но болно дете не било открито. Сигналът бил подаден от мъж, който позвънил от личния си мобилен телефон.

Наложиха глоба на младеж заради агресивно поведение към полицаи

Той е обяснил, че се касае за 7-годишно дете в тежко състояние - в безсъзнание, а всъщност е позвънил по повод състоянието на жена на 20 години с болки в корема, който случай не изисква незабавна реакция. 

Наказателно постановление, с което е наложена глоба в размер на 10 000 лв., е издадена от началника на Районното управление в Чепеларе, което е минимално според закона при такива случаи на подаден заблуждаващ сигнал, което е наложило и мобилизиране на екипи от спешно естество.

Туристът, който е отнесъл сериозната санкция обаче е подал жалба в Районен съд-Чепеларе, заради което е насрочено разглеждане административно-наказателно дело.

Заседанието ще се проведе на 19 септември.