Тръгва мегаделото за разрушения тютюнев склад в Пловдив
Тръгва мегаделото за разрушения тютюнев склад в Пловдив / netinfo
Сградата беше поруразрушена от инвеститорите от "Одрин 8" ЕООД в началото на март месец, 2016 г. , а жива верига спря цялостното му събаряне
Мегаделото за събарянето на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8 в Пловдив тръгва днес в Окръжния съд в града под тепетата. Това се случва повече от 20 месеца след разрушаването на сградата. На подсъдимата скамейка ще застанат управителите на едноименната фирма, собственик на имота - Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич.
 
Срещу двамата са повдигнати обвинения за осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство, както и за използване на фалшифициран официален документ, че складът не притежава статут на единична недвижима културна ценност по Закона за културното наследство, че е извън охранителната зона на архитектурно-строителната недвижима ценност „Тютюнев склад“,  и че е не е част от групов археологически паметник на културата.
 
Бившият тютюнев склад беше поруразрушен от инвеститорите от "Одрин 8" ЕООД в началото на март месец, миналата година, а жива верига спря цялостното му събаряне. Намеренията на дружеството бяха на мястото да се построи мащабна бизнес сграда. По казуса се самосезира Окръжната прокуратура в Пловдив, проверка разпореди и тогавашният министър на културата Вежди Рашидов.