Три акта на строителни фирми връчи община Пловдив
Три акта на строителни фирми връчи община Пловдив / netinfo

Три акта за замърсяване на уличните площи и тротоарите състави община Пловдив на големи строителни обекти на територията на общината. Актовете са издадени съгласно общинска наредба 1, според която ръководителите на строителните фирми трябва да спазват чистота по време и след приключване на работа.                                               

Три акта на строителни фирми връчи община Пловдив
netinfo
                                                  

                           

Три акта на строителни фирми връчи община Пловдив
netinfo
                 

На новосторящия се МОЛ в близост до Братската могила бе наложена глоба от 500 лева за системно замърсяване на района около обекта. Такава глоба бе връчена и на главния инженер на Държавно предприятие "Строителство и възстановяване" - ГУСВ – Димитър Киризиев от Юлия Видина от отдел „Екология” към район „Централен”. Видина е категорична, че тези замърсявания пречат за спокойното преминаване по тротоара и уличното платно и водят до силно запрашаване на въздуха.

Оказа се, че общинска фирма „Чистота” е почиствала на няколко пъти тези райони, въпреки, че това не влиза в задълженията им, заяви шефът на фирмата Радослав Кошински. Смятаме, че е нередно с парите на гражданите да се чистят замърсявания, причинени от строителни фирми, категоричен беше Кошински. Той добави, че месечно почистването на строителните обекти излиза в размер на хиляди левове.

Три акта на строителни фирми връчи община Пловдив
netinfo

Кошински заяви още, че  най – много сигнали на дежурния телефон на "Чистота" се получават от граждани, които сигнализират именно за замърсяване от строителните фирми.

Над 22 предписания на строителни фирми са били написани за миналата седмица. Оказва се обаче, че има обекти, които традиционно замърсяват и отказват да изпълнят предписанията.

От 17 юни кметът на Пловдив Славчо Атанасов е пуснал заповед до отдел Екология към общината, според която те вече имат право да съставят и актове на нарушителите.

Кошински заяви, че проверките на по-големите строителни обекти ще продължат и в бъдеще.