„Транспортна полиция” и НКЖИ преподписват договора си
„Транспортна полиция” и НКЖИ преподписват договора си / снимка: Кирил Кирилов
НКЖИ преподписва договора си с „Транспортна полиция”
24986
НКЖИ преподписва договора си с „Транспортна полиция”
  • НКЖИ преподписва договора си с „Транспортна полиция”

Информация за дейността на „Транспортна полиция" в рамките на поделенията на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) за периода от 2000 г. досега събира ръководството на компанията. Целта на проучването е да се изяснят и изравнят финансовите задължения на двете структури. Това съобщи генералният директор на дружеството инж. Милчо Ламбрев в Пловдив. Той беше там по повод вливането на енергосекциите в София, Пловдив, Горна Оряховица и поделение "Енергетика" в поделение "Електроразпределение".

От момента на създаването си „Транспортна полиция" не е платила и една стотинка за ползването на консумативи и помещения на НКЖИ, напомни Ламбрев. Само за електроенергия дирекцията към МВР изразходва месечно между 10 и 20 хил. лева. От друга страна НКЖИ има задължения за заплатите на служителите на „Транспортна полиция".

Шефът на НКЖИ е имал среща с новия директор на „Транспортна полиция" комисар Васил Костадинов. На нея двамата са обсъждали задължения на ЖП-структурата и са коментирали факта, че от „Транспортна полиция" не са плащали за консумативи. След изчистването на взаимните задължения, между двете структури ше бъде подписан нов договор за обслужването на компанията, завърши Милчо Ламбрев.

/Чуйте още от прикачения звуков файл./