Съдът спря продажбата на тролейбусните жици, Общината иска от Батаклиев 20 000 лева
Съдът спря продажбата на тролейбусните жици, Общината иска от Батаклиев 20 000 лева / снимка: БГНЕС

Съдебно решение от вчера в полза на Ангел Батаклиев спира за неопределено време продажбата на контактната тролейбусна мрежа в Пловдив, съобщи за Дарик шефът на правната дирекция в община Пловдив Илиян Иванов.

Магистратите от Окръжния съд в града под тепата са отменили решението на събранието на кредиторите, състояло се на 1 февруари, според което трябваше да се пристъпи към незабавна продажба на демонтираните жици, намиращи се в общинска база, както и на подземната кабелна мрежа на ремонтиращия се към момента бул. „Васил Априлов“.

Припомням, че бившият мажоритарен собственик на обявеното в несъстоятелност дружество „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев обжалва продажбата на тролейбусната мрежа.

Причината, поради която магистратите са отменили решението е, че липсват точни параметри за мрежата, между които и направена оценка, поясни Иванов. Предстои да бъде свикано ново събрание на кредиторите, на което ще се съобразим с мотивите на съда, каза още той.

Шефът на правната дирекция съобщи още, че Община Пловдив е предявила иск в размер на почти 20 000 лева срещу Батакливев за възстановяване на разходите по съхраняване и демонтиране на част от въздушната контактна мрежа.

Според последна информация „Градски транспорт“ разполага със 153 неотписани от КАТ моторни превозни средства, които може да са тролеи, автобуси и автомобили, както и няколко недвижими имота с голяма площ. Най-големият кредитор на дружеството към момента е НАП, към която дълговете са за над 7 млн. лева. "Градски транспорт" дължи пари още на Община Пловдив, "Векта", "Инса ойл" и други контрагенти

Фирмата на бившия общински съветник от БСП Ангел Батаклиев "Градски транспорт" бе обявена в несъстоятелност на 20-ти май 2013-та година с решение на Пловдивския окръжен съд.