По думите ѝ молбата е отказана без обяснение на мотивите
Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с искане задържаните близнаци от Цалапица да бъдат държани в отделни килии.

За съдебното решение съобщи майката на убития младеж Димитър Малинов в профила си във Фейсбук, цитирана от БНР.

Майката на Митко от Цалапица отправи искане обвинените близнаците да бъдат разделени

По думите ѝ молбата е отказана без обяснение на мотивите. В началото на седмицата тя подаде искане до съда братята Борислав и Валентин Динкови да бъдат разделени в ареста, понеже така имат възможност да уговорят благоприятна за тях версия за случилото се.



Тогава майката уточни, че  това е научила от свои приятели, които при посещение в затвора са ги видели да обитават една килия. В отговор от правосъдното министерство тази информация бе непряко потвърдена с обяснението, че управата на пловдивския затвор не е получила специални указания от съда за разделянето на двамата в отделни килии.

Задържаха в Дания издирвания за убийството на Митко от Цалапица

За разлика от сочения за пряк убиец - Рангел Бизюрев, близнаците не са обвинени за убийството на Димитър Малинов, а само за укривателство. Промяната на това обвинение с по-тежко, за съучастничество е другото основно искане на роднините на убития младеж. 

Делото срещу близнаците така и не е стартирало по обичайния ред, като заседание по него е насрочено за 25 януари. Ако обаче дотогава Бизюрев не бъде екстрадиран от Дания в България, процесът отново ще бъде отложен.  
БНР