Мащабни ремонти в центъра
Мащабни ремонти в центъра / снимки: Кирил Кирилов
"Пътища Пловдив" АД е изпълнител на инфраструктурен лот 3
С три първи копки кметът на Пловдив Иван Тотев и представители на строителните фирми-изпълнители дадоха старт на инфраструктурните лотове на мащабен проект за облагородяване на централните части на града.

„Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по ОП "Региони в растеж" е на стойност 22 млн. лв. Той включва благоустрояване, озеленяване, паркоустройство и рехабилитация на уличната и тротоарната мрежа в пространството между булевардите „Марица-юг”, „Източен”, „Княгиня Мария-Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.

Важни ремонти на улици и булеварди започват в Пловдив

Първата копка бе направена до Източната порта на пл. „Александър Малинов”. Улиците ще бъдат изцяло реконструирани и покрити с паваж. "Калдъръмът, с който в момента са покрити, ще се използва за ремонти в Стария град", посочи кметът.

"Сериозен ремонт се предвижда и в района на Житния пазар или пл. „Шахбазян“. Този лот ще бъде изпълнен от „Пътища Пловдив“ АД. Реконструкциите трябва да приключат в срок от четири месеца", съобщи изпълнителният директор на фирмата Маргарита Попиванова.

Затварят за ремонт „Марица – Юг“
 

Мащабни ремонти в центъра
netinfo


"Те ще включват цялостна рехабилитация на тротоарните настилки, озеленяване на парковите пространства, нови спортни площадки. Цялото това строителство ще осигури по-високо качество на живот както на пловдивчани, така и на гостите на града", категорична бе Попиванова.

Един от лотовете включва пълна рехабилитация на булевард „Марица-юг” в участъка от Водната палата до бул. „Източен” – махане на паважа, нови тротоари и осветление, както и изграждане на детски и спортни площадки и зони за отдих по южния бряг на реката.
 

Мащабни ремонти в центъра
netinfo


Чуйте още, след като посетите следния линк: https://darikradio.bg/pavirat-ulici-v-adzisan-mahala-kaldaramat-ot-tam-otiva-v-staria-grad.html#parent=radio