/ iStock/Getty Images
Областният управител Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион "Локомотив" за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Заповедта е след проверка и доклад на сформирана областна комисия, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др.

Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания, са делегирани на областните администрации.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа, според изискванията са и седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. Стадионът, както и частите извън него, са добре осветени има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона. Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

Разрешителното е издадено на базата на заключенията на комисията, извършила проверката в определения срок и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите, се посочва още в съобщението.