Срещу междуселищен билет - едно безплатно возене в градски рейс
Срещу междуселищен билет - едно безплатно возене в градски рейс / netinfo
Билетът от крайградския транспорт в Пазарджик и общината ще важи за еднократно безплатно ползване и в градския транспорт. За това се договориха днес кметът на Пазарджик Тодор Попов и управителят на “Никан Лайн груп” Ангел Батаклиев. Новата преференция ще бъде въведена по искане на общината.

Тя ще стане факт след изясняване на възможностите за техническа реализация. Датата, от която ще бъде валидно облекчението, ще бъде съобщена допълнително.
От есента може да се очаква повторно намаление на цените по част от направленията, обслужвани от “Никан Лайн”, стана ясно след срещата на собственика й с кмета. Дали то ще се случи, ще стане ясно след анализ на приходите от превозите по транспортните схеми на общината, включващи вътрешноградски и междуселищни автобусни линии. От фирмата, която пое обслужването на линиите преди седмица, са се ангажирали анализът и разчетите да са готови до края на август. “Никан Лайн” замени превозвача “Трансавто” на депутата Фидел Беев, след като общината разтрогна договора си с него.