Смолянчанин иска от съда да заклейми хомосексуализма и извращенията
Смолянчанин иска от съда да заклейми хомосексуализма и извращенията / getty images

Необичаен иск е внесен от смолнчанин до Административният съд в родопския град, с който предлага и закони, с които да се забранят сурогатното майчинство,
хомосексуализма и извращенията, опитите и модифицирането на полови клетки, клонирането на хора и животни и др.

Исковата молба на Павел Б. е срещу Министерски съвет, Народното събрание и президента. Младежът е отправил исканията си за забрана на „престъпленията срещу човечеството и природата” и до еврокомисаря Кристалина Георгиева, различни европейски институции и съдебни инстанции. В молбата си Павел заклеймява като сатанизъм модификацията, манипулацията и опитите с полови клетки, добиването на полови клетки от стволови, инвитро с трима родители, правенето на генно модифицирани хора и т.нар. „дизайнерски бебета”, сурогатното майчинство. Авторът на съдебния иск се позовава на текстове от Библията относно основни морални стойности и ролята на семейството.

В този контекст той предлага специални законодателни текстове, забраняващи хомосексуалистите да осиновяват деца, операциите за смяна на пола, клонирането на хора и животни. В молбата се предлага хомосексуалистите „да бъдат излекувани от тяхното отровно поведение и мислене”, а политиците, кметовете и хората на държавни длъжности с гей ориентация да бъдат уволнени. „В момента политиците извършват най-тежките престъпления, които заплашват основната клетка на обществото- семейството”, пише Павел Б. до съда.

В иска се настоява да бъде организирано дело в Международния съд в Хага, което да е за „защита на авторските права на Бог”. Административният съд постанови, че оставя без разглеждане исковата молба на Павел. Съдебният състав се позовава на липсата на правен интерес от страна на молителя за водене на подобно производство.