Подадени са редица сигнали и за висящи ламарини и неукрепени билбордове
Разчистването на Пловдив от последствията от ураганния вятър продължава, съобщиха от пожарната.

Пожарна Пловдив

Пожарна Пловдив

През последното денонощие екипите на пожарната са реагирали на 64 сигнала за произшествия. Продължават да постъпват нови съобщения, по които работят повече от 30 пожарникари и спасители.

Пожарна Пловдив

Пожарна Пловдив

Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели - са само част от подадените сигнали по които служителите на пожарна и спасители от сектор СОД работят.

Пожарна Пловдив

Пожарна Пловдив

Под напора на вятъра дървета са се стоварили върху паркирани автомобили, като част от тях са смазани от тежестта им. Сигналите за щети от този тип са близо 44. Пловдивска област е сред 8-те в страната, за които е обявен оранжев код.

Пожарна Пловдив

Само през последните три часа от сутринта, сигналите за произшествия са повече от 30. Напомня се на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър ще продължи през целия ден.

Пожарна Пловдив

Пожарна Пловдив

Пешеходците добре да подбират маршрутите си на придвижване по тротоарите, а собствениците на жилища да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Препоръчва се строителните фирми да прегледат и обезопасят оградите и скелетата на своите обекти, а търговските фирми - рекламно-информационните си елементи.

Пожарна Пловдив

Апелират се шофьорите да не паркират под дървета. Екипите на пожарната продължават да работят и в този час.

Припомняме, че поради силния вятър и паднали дървета е преустановено движението на влаковете в междугарието Пловдив-Филипово. Това съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Пожарна Пловдив

Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. През вчерашния ден силна буря удари Пловдив. Изолация на блок падна върху детска градина. Силният вятър предизвика хаос по улиците на града, като нямаше пострадали хора.