Остава в сила частичното бедствено положение
Нов порой заля в Карлово. Дъждът наводни улици и къщи. Има евакуирани хора, наводнени домове и отнесени улици.

Остава в сила частичното бедствено положение, обявено в града. Най-засегната отново е сградата на Професионалната гимназия по транспорт, предава NOVA.

Директорът ѝ Стефан Филчев каза, че получава пълна подкрепа както от общината, така и от кабинета на образователния министър. Филчев обаче се съмнява, че щетите по сградата на училището ще бъдат отстранени до началото на новата учебна година.

Нов порой се изсипа над Карлово

"И през днешния ден продължава описът на щетите, причинени на целия град от стихиите в последните дни. По първоначална оценка те са за стотици хиляди левове. На помощ на жителите на града се притекоха както доброволци, така и армията ни. Потърпевшите от бурите ще бъдат компенсирани", увери заместник-кметът Данка Люртова.

Тя каза още, че Общината ще започне да налага сурови санкции на жителите от ромския квартал, които замърсяват околната среда. Именно боклуците са една от главните причини за затлачването на улиците и шахтите.

Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община със специализирана техника и помпи помагат за отводняване и почистване на наносите от Професионалната гимназия по жп транспорт „Христо Смирненски“.

Сградата е сред най-пострадалите от наводнението в Карлово. По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екипите са в Карлово от вчера и помагат за преодоляване на последствията след поройните валежи, съобщиха от Столична община.
nova.bg