Скандал в Спартак (Пд) - Гюрсел Вели напуска тренировка, спира с футбола
Скандал в Спартак (Пд) - Гюрсел Вели напуска тренировка, спира с футбола / netinfo

Сериозен скандал назря във втородивизионния Спартак Пд ден преди заминаването за гостуване на Дунав в Русе. Опитният полузащитник Гюрсел Вели напусна скандално тренировката в сряда вечер и не се появи на днешното занимание. Вели обявил, че иска да спре с футбола и няма желание да остане в Спартак. Футболистът си е тръгнал от заниманието след забележка от страна на старши треньора Марин Бакалов. "Вели подведе мен и най-важното подвежда отбора. Аз разчитах на него като опитен футболист да дава пример на младите. На тренировката му направих една забележка и реакцията ме беше изключително бурна. Вели няма да попадне в групата за мача с Дунав" заяви старши треньора Марин Бакалов. Изпълнителният директор на клуба Людмил Божилов допълни , че Гюрсел Вели ще понесе всички последствия за постъпката си. "Той има професионален договор със Спартак. В договора пише, че освен права има и задължения. Случаят "Вели" няма нищо общо с Никола Солаков и Венци Витанов, с които се разбрахме и имаме споразумение" коментира Божилов. Ако футболистът се извини на Бакалов може да бъде върнат в състава.

В същото време пристигна жълтата карта на Иван Караманов от Иртиш (Павлодар) и утре ще бъде картотекиран в Спартак. Караманов ще попад не и в разширения състав за гостуването в Русе и има голяма вероятност дори да излезе титуляр на мястото на Вели.

„Надявам се Ботев да продължи добрата игра на свой терен, която демонстрира от началото на сезона. Няма да подценяваме състава на Спартак Вн, като искам да вземем трите точки”. Това обяви днес старши треньорът на „жълто-черните” Светослав Гърков два дни преди двубоя с варненци. Гърков намекна, че дори и Марко Илич да се уреди с картотека едва ли ще му гласува доверие като титуляр. „Тези футболисти, с които играем в момента натрупаха няколко официални мача, което им дава предимство” допълни Гърков. Всички играчи на „канарчетата” са здрави и наставникът ще може да направи своя избор за титулярната единадесеторка.

Бившият старши треньор на Локомотив Пд Аян Садъков е получил предложение да поеме третодивизионния Свиленград. В момента наставник на борещият се за професионалния футбол тим е Румен Стоянов, а финансов благодетел Стефан Милушев. Според запознати Садъков вече е получил оферта, но не е решил дали да приеме поста. В момента Садъков е върнат на старата си позиция в Локомотив като шеф на ДЮШ.

В същото време се разбра, че македонците Зоран Златковски и Илами Халими няма да получал български паспорти преди Нова година. Самите футболисти обявиха, че процедурата е дълга и трудно ще играят като българи преди края на есения дял на шампионата. Това до някъде ограничава Иван Маринов, който задължително трябва да оставя по един чужденец извън състава всяка седмица.

.