Ремонт на АМ Тракия
101333
Ремонт на АМ Тракия
  • Ремонт на АМ Тракия
За липсваща сигнализация на детелината на АМ „Тракия“ от село Шишманци в посока Източния околовръстен път на Пловдив, алармира слушателят на Дарик радио Борислав Василев. По думите му „ръкавът“ за Околовръстното е затворен, а обозначение преди детелината няма.
 
Василев е водач на специализиран тежкотоварен автомобил, с който извозва част от отпадъците на общината към екозавода край село Шишманци. Той установил, че няма и сигнализация за това, че строителната техника на фирмата, която извършва преасфалтиране на пътни участъци, е разположена в аварийната лента на магистралата.
 
По думите му това е предпоставка за пътнотранспортно произшествие. Той допълни, че българските пътища съвсем не са безопасни.
 
Дарик радио се опита да се свърже с дежурния на Областно пътно управление и строителната фирма, която извършва ремонта, но засега безуспешно. Предупреждаваме водачите да се движат с повишено внимание в посочения участък, както и със съобразена скорост, или да избягват въпросния маршрут.
 
В интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ се посочва, че поетапно се ограничават пътните връзки на п.в. „Пловдив-изток“ при км 133 в района на с. Войводиново поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се осъществява по обходни маршрути: днешният е София – Раковски, през Пловдив по п.в. Север на км 126 и през с. Войводиново; утре: Бургас – Пловдив, обходен маршрут през града по п.в. Север на км 126, и вдругиден: Раковски – София, обходен маршрут отново през с. Войводиново и гр. Пловдив.

Чуйте и от приложеното аудио.