/ DarikNews
Седем души са арестувани само за ден в Пловдивско, по време на акцията за разпространение на наркотици в района и около училищата, съобщиха от полицията под тепетата. 5 бързи производства са образувани за употреба на наркотични вещества, две са досъдебните производства срещу пласьори на дрога. 

В рамките на акцията, която се проведе в края на миналата седмица, полицейските служители са проверили 84 учебни заведения. Проверени са и 20 места на открито, където учениците се събират, за да пушат. 

Арестуваха дилър на кокаин край Пловдив (СНИМКИ) 

В учениците от пловдивските училища на възраст от 15 до 19 години са открити марихуана и амфетамин. Едно бързо производство е образувано в Раковски за разпространение на дрога срещу 15-годишно момче. В него полицаите са намерили няколко дози, а впоследствие негови непълнолетни клиенти са потвърдили, че разпространява дрога.

DarikNews

В близост до учебни заведения, полицейските служители от Шесто РУ в Пловдив са арестували  за разпространение на наркотици сред подрастващите трима души.

Арестуваха семейство в Столипиново, търгувало с дрога (СНИМКИ)

В Хисаря за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества са задържани двама шофьори. Един от проверените е шофирал и след употреба на 2,7 промила алкохол.

DarikNews

Припомняме, че именно по време на тази акция бе арестувана учителката от Хисаря, която впоследствие беше осъдена за шофиране след употреба на 1,85 промила алкохол на 1 година условно, с три години изпитателен срок. 

Една година условно за пияната учителка от Хисаря (СНИМКИ)

По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 1400 души и над 700 автомобила, като в резултат на проверките са съставени 50 акта за различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.