/ ОДМВР-Пловдив
Криминалисти от Пловдив арестуваха 37-годишен мъж и 19-годишната му жена за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

19-годишното момиче е от Асеновград и е задържано по линия незаконно разпространение на наркотици, уточняват от дирекцията. В хода на проверката са извършени претърсване и изземване от къща на ул. "Сполука" в Столипиново. Полицейските служители от райноното управление са иззели два найлонови плика със суха растителна маса, една найлонова торба с 6 найлонови ъгълчета, завързани на възел, съдържащи бяло прахообразно вещество и 28 найлонови ъгълчета съдържащи суха зелена листна маса, както и известна сума пари.

ОДМВР-Пловдив

От извършената ескпертна справка е установено, че сухата зелена листна маса във всички иззети обекти е марихуана с тегло 21 грама, а бялото прахообразно вещество не съдържа наркотични вещества.

Спипаха четирима улични дилъри в Столипиново (СНИМКА)

На 28 януари младата жена е задържана в ареста за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вчера сутринта е арестуван и 37-годишеният й мъж от Пловдив, с когото тя живеела на семейни начала. Мъжът е криминално проявен и осъждан за пласиране на дрога.  Впоследствие жена му била разпитана като свидетел и била освободена. 

Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е бързо производство.