Сцена на кръстопът
Сцена на кръстопът / netinfo
Виртуалната каса на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ днес отвори врати в 10.00 часа. За първа година форумът ще предлага билети за представленията в програмата през онлайн платформа www.tickets.dtp.bg. С интересна информация за спектаклите от 22-ото издание на фестивала е пълен обновеният сайт http://scenatepe.com/ . Феновете ще могат да научават детайли от програмата и на фейсбук страницата на „Сцената“.
 
Съвсем скоро – на 1 септември от 10 часа, ще отворят и фестивалните каси в Драматичния театър и Куфарчето в МОЛ Пловдив.
 
И тази година „Сцена на кръстопът“ ще предложи разнообразна програма с най-добрите театрални представления на трупите от цяла България. Откриването е на 11 септември от 19 часа в Драматичния театър със спектакъла „Ромео и Жулиета“ на балет „Арабеск“. Общо 18 представления ще гостуват под тепетата. Сред тях са „Танцът Делхи“ на Георги Стоев, „Лисичета“ на Бина Харалампиева, „Пияните“ и „Чамкория“ на Явор Гърдев и много други, за които има информация на сайта на фестивала.
 
Финалът на „Сцена на кръстопът“ ще е подобаващ – с пловдивската премиера на книгата и филма „Романът на моя живот“ на „бащата“ на фестивала – проф. Стефан Данаилов. Събитието е по повод 75-годишнината на големия български актьор.
 
По традиция „Сцената“ ще предложи на публиката и разнообразна съпътстваща програма с концерти, премиери на книги и представления. Мотото на 22-ото издание е „Театъра Вълшебното“.
 
“Сцена на кръстопът“ се случва със съдействието на Министерство на културата и община Пловдив. Домакин е Драматичен театър-Пловдив. Форумът нямаше да се случи и без подкрепата на своите спонсори и меценати, напомнят организаторите.