С филм убеждават община и министерство да се откажат от дивидент от панаира
С филм убеждават община и министерство да се откажат от дивидент от панаира / netinfo
Цялата печалба на “Международен панаир Пловдив” и за миналата, и за следващите 5 години, трябва да се реинвестира, а не да се разпределя като дивидент между държавата, общината и частния акционер. Това заяви пред Дарик новият изпълнителен директор на дружеството Георги Гергов, който от края на миналата година е собственик в него чрез смесеното дружество с община Пловдив “Пълдин туринвест”.

Припомням, че в последните години практиката е печалбата да се изплаща на държавата, която доскоро бе едноличен собственик на националния изложбен център.

Позицията на новия акционер не е обсъждана с Министерството на икономиката и енергетиката, което държи мажоритарния пакет. Първоначално Съветът на директорите ще излезе с пакет аргументи за реинвестирането на парите, които ще бъдат огласени публично преди общото събрание на 15 март”, уточни Гергов. Той посочи, че прогнозната печалба на панаира за миналата година надхвърля 2 и половина милиона лв, но свежи пари липсват поради обслужването на кредит за строителството на многоетажен паркинг и вложенията в реконструкция на палати.

Ръководството на панаира е подготвило 30-минутен филм, с който ще убеждава общинските съветници на Пловдив да подкрепят предложението на частния акционер цялата печалба на панаира да бъде реинвестирана.

Община Пловдив не е заложила в проекто-бюджета за 2007 година приходи от дивидент от Международен панаир Пловдив, заяви кметът Иван Чомаков. Той подчерта, че градската управа е склонна да подкрепи предложение за реинвестиране на цялата печалба само при наличие на ясна и финансово аргументирана програма за развитие на панаира.