Рокада в пловдивския парламент - патриотите със съветник по-малко, Кауза Пловдив с един повече
Рокада в пловдивския парламент - патриотите със съветник по-малко, Кауза Пловдив с един повече / Искра Койчева/ Дарик Пловдив, архив

Рокада се подготвя в пловдивския парламент. Тримата съветници от коалиция „Кауза Пловдив“ ще станат четирима. Това става възможно след решение на Върховния административен съд.

На мястото на Иван Димов от Патриотичния фронт ще влезе архитект Цветелин Цоневски.

Официалното встъпване в длъжност на Цоневски ще стане след произнасяне на Общинската избирателна комисия по казуса.

Припомням, че „Кауза Пловдив“ с лидер зам.-кметът Георги Титюков обжалва резултатите от проведените избори за общински съветници в Пловдив. От коалицията настояваха, че техни валидни бюлетини са били обявени за недействителни, заради посочена повече от една преференция, което законът позволява. След повторно преброяване на обявените за недействителни бюлетини бе установено, че в тях има още 124 действителни гласа за "Кауза Пловдив"

"Пловдивският общински съвет има нужда от присъствието на архитект, защото сега нито един от съветниците не е, а често биват разглежда важни градоустройствени проблеми“, коментира Титюков.

Цветелин Цоневски е роден на 30 октомври 1979 г. Завършва магистратура в Архитектурния и в Геодезическия факултет към Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София.

Занимава се с проектиране, инженеринг, мениджмънт, авторски и инвеститорски надзор. Владее отлично руски и английски език. Женен с 2 деца.

Рокада в пловдивския парламент - патриотите със съветник по-малко, Кауза Пловдив с един повече
netinfo