Разпродават имуществото на Градски транспорт
Разпродават имуществото на Градски транспорт / dariknews.bg/архив

Събранието на кредиторите на обявената в несъстоятелност фирма „Градски транспорт“ ще се събере в началото на следващия месец, за да вземе решение да продаде част от контактната мрежа на транспортната фирма. „Става въпрос за около 1500 метра жици, които са били свалени при ремонта на бул. „Васил Априлов““, обясни за Дарик радио шефът на правната дирекция в община Пловдив Илиян Иванов. По думите му в момента текат процедури по оценяване на останалата част от контактната мрежа, както и останалото имущество на „Градски транспорт“, чийто мажоритарен собственик е бившият общински съветник от БСП Ангел Батаклиев.

Тепърва трябва да стане ясно, какво е състоянието на движимото и недвижимо имущество на фирмата и какво точно включва то. „Това, което се знае към момента е, че в дружеството разполага със 153 неотписани от КАТ моторни превозни средства, които може да са тролеи, автобуси и автомобили, както и няколко недвижими имота с голяма площ“, допълни Иванов.

По думите му търговете за разпродажба на имуществото на „Градски транспорт“ може да започнат най-рано в края на месец април тази година.

Най-големият кредитор на „Градски транспорт” към момента е НАП, към която дълговете са за над 7 млн. лева. "Градски транспорт" дължи пари още на Община Пловдив, "Векта", "Инса ойл" и други контрагенти

Фирмата на бившия общински съветник от БСП Ангел Батаклиев "Градски транспорт" бе обявена в несъстоятелност на 20-ти май 2013-та година с решение на Пловдивския окръжен съд.