Първокласници от Дом „Мария-Луиза” яли отрова за мишки
Първокласници от Дом „Мария-Луиза” яли отрова за мишки / netinfo
Петима първокласници от дома за сираци в Пловдив „Мария Луиза” са се натровили с отрова за мишки вчера, съобщиха за Дарик радио от общината. След консултация с токсиколог е направена промивка на петте момчета и те са върнати в дома.

В момента няма опасност за здравето на децата, те са добре, на училище са, а в сиропиталището тече проверка както от общината, така и РИОКОЗ.

Вчера около 11 часа на обяд, служители на „Дезинфекционна станция” са поставили в дома отрова за мишки, която е била в пластмасови тарелки. Около 13.15 децата са се върнали от училище и - както всеки ден - са играли в хола, в където също е имало отрова. Вероятно те са я погълнали, мислейки я за храна.

Към 14.30 първите две момчета са получили стомашни оплаквания и веднага са били консултирани в токсикологията с д-р Миленков. По-късно още три момчета са получили оплаквания и също са получили медицинска помощ. След това всички са върнати в дома, тъй като не е имало никаква опасност за здравето им. Днес отново всички деца са консултирани с лекар и ще останат под наблюдение през почивните дни.

Заместник кметът Красимир Ангелов веднага разпореди проверка на място от екип на „Социални политики”, които уточняват как е станало натравянето. Той  разговаря  с възпитателите от дома, за да бъде установено дали и други деца са имали контакт с отровата и  се консултира и с РИОКОЗ, която също изпрати екип на място в дома. Заместник кметът Георги Григоров пък разпореди проверка на общинската фирма „Дезинфекционна станция” ЕООД, за да се установи има ли нарушение в действията им в дома.