/ Лалка Златанова, Дарик Пловдив архив
Пловдивският районен съд пусна под „домашен арест“ шофьорката, действително предизвикала автомелето от 3 юни край, при което 8 души бяха ранени. Магистратите счетоха, че е налице обосновано предположение тя да е извършила това, за което е обвинена.

Наличието обаче на данни за извършено пътнотранспортно произшествие все още не са достатъчни, за да обосноват извода, че жената се явява лице със завишена степен на обществена опасност, още повече, че по делото са налице добри характеристични данни за личността й, отчетоха днес съдиите.

Пред тях шофьорката заяви категорично, че тя е управлявала автомобила „Мазда“ на 3 юни 2018 г., а не както досега отричаше тези обстоятелства. Обвиняемата каза още, че не се е укривала, а ежедневно е пътувала между София и Пловдив.
 
Магистратите категорично не възприемат становището на прокуратурата за съществуваща опасност жената да се укрие и да извърши престъпление при невземането на най-тежката мярка „задържане под стража. Решението подлежи на обжалване пред Окръжниа съд.

Припомням, че пловдивската полиция обяви за издирване 27-годишната  жена.

„Имаме основания да смятаме, че тя е шофирала колата, предизвикала катастрофата“, заяви тогава пред Дарик шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Мъжът, който се опита да прикрие младата шофьорка, като твърдеше, че той е бил зад волана на колата, предизвикала автомелето, също трябва да понесе отговорността за действията си. След тежкия пътен инцидент, той беше задържан за 24 часа.