Разследват кой е причинил автомелето с 8 ранени край Пловдив
Разследват кой е причинил автомелето с 8 ранени край Пловдив / Лалка Златанова, Дарик Пловдив
Допълнителна проверка за изясняване на обстоятелствата около вчерашната катастрофа с три автомобила и 8 ранени на пътя между Граф Игнатиево и Труд е предприела пловдивската полиция.
 
Мъжът, който твърди, че е шофирал автомобила, предизвикал катастрофата, е задържан за 24 часа. По данни на очевидци обаче той не е бил зад волана на колата. Действията по разследването се наблюдават от прокуратурата.

Разследват кой е причинил автомелето с 8 ранени край Пловдив
Лалка Златанова, Дарик Пловдив

3 юни: Верижна катастрофа на пътя Пловдив-Карлово, 8 души са ранени, сред тях и деца

Сигналът за тежкия пътен инцидент е получен около 15.30 часа вчера. Според първоначалната информация автомобил „Мазда“ не е спазил дистанция и е блъснал отзад автомобил „Рено“, след което навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил във „Форд“. В болница за оказване на спешна медицинска помощ били транспортирани 41-годишният шофьор и пътници на 12 и 14 години от втората кола, 34-годишната водачка на третия автомобил и пътуващите с нея 60-годишен мъж, 54-годишна жена и деца на 5 и 2 години.
 
Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. С дрегер е тестван и 27-годишен пловдивчанин, заявил, че той е управлявал лекия автомобил „Мазда“. Резултатът е отрицателен, но последвалата проверка за употреба на наркотици дала положителен резултат.