Катастрофа
Катастрофа / Лалка Златанова, Дарик Пловдив архив
Пловдивската полиция обяви за издирване шофьорката, която всъщност е управлявала автомобила, предизвикала автомелето с 8 ранени край Пловдив от 3 юни. Това е 27-годишната  Антония Лукова от Калояново, която днес не се е явила на разпит пред органите на реда, свързан с тежкия пътен инцидент.

Верижна катастрофа на пътя Пловдив-Карлово, 8 души са ранени, сред тях и деца

Имаме основания да смятаме, че тя е шофирала колата, предизвикала катастрофата“, заяви пред Дарик шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. По думите му, всички свидетелски показания и процесуално - следствени действия потвърждават това.

Мъжът, който се опита да прикрие младата шофьорка, като твърдеше, че той е бил зад волана на колата, предизвикала автомелето, също ще понесе отговорността за действията си. След тежкия пътен инцидент той беше задържан за 24 часа.

Разследват кой е причинил автомелето с 8 ранени край Пловдив

Сигналът за катастрофата е получен около 15.30 ч. на 3 юни. Автомобил „Мазда“ не спазил дистанция и се блъснал отзад автомобил „Рено“, след което навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил във „Форд“. В болница за оказване на спешна медицинска помощ били транспортирани 41-годишният шофьор и пътници на 12 и 14 години от втората кола, 34-годишната водачка на третия автомобил и пътуващите с нея 60-годишен мъж, 54-годишна жена и деца на 5 и 2 години.

Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. С дрегер е тестван и 27-годишния пловдивчанин, заявил, че той управлявал „Мазда“-та. Резултатът е отрицателен, но последвалата проверка за употреба на наркотици на младежа дала положителен резултат.