/ ThinkStock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд отмени изцяло решението на окръжните магистрати в Пазарджик, с което е наложено „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Васил Сотиров от Панчарево, заподозрян за умишлено убийство. Нещо повече - мъжът е освободен без мярка за неотклонение, информират от по-висшата инстанция.

В мотивите се казва, че липсват каквито и да било доказателства за умишлено убийство, и то извършено от обвиняемия. От събраните до момента доказателства не може да се прави обосновано предположение, че той е извършител на престъплението, за което е обвинен, затова не му е взета мярка за неотклонение.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Убитият е 47-годишен жител на столицата, който бил нает от Сотиров за ремонти в негов имот в град Сърница. Според информация, разпространена от полицията, работодателят подал сигнал на 112, че е намерил тялото на работника си до микробус в местността Таш Капия.

При първоначалния оглед не били открити следи от насилие, но аутопсията показала като причина за смъртта удар с тъп предмет по главата. Местните структури на МВР признават, че Васил е сътрудничил при разследването, което обаче беше изтълкувано като опит за заблуждаване на криминалистите.


Окръжният съд прецени, че събраните доказателства – свидетелски показания, съдебно-медицинска експертиза, протоколи от оглед на местопроизшестието, са достатъчни за обосновано предположение, че именно работодателят е извършител на тежкото престъпление.

Сега казусът претърпява пълен обрат. Кой е убиецът и дали изобщо има насилствена смърт, предстои да кажат разследващите.