Проверят състоянието на Спортен комплекс - Баня АД
Проверят състоянието на Спортен комплекс - Баня АД / снимка: bgglobe.net/архив

Комисия, съставена от общински съветници и експерти от общинската администрация, проверява състоянието на публично-частното дружество „Спортен комплекс – Баня“ АД. Решение за това бе взето на последното заседание на Общинския съвет в Карлово от 18 декември 2014 г., съобщи за Дарик председателят на местния парламент Стойо Карагенски.

Комисията е назначена със заповед на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов от днес. Целта й е да проучи възможностите за развитие на базата и да информира след това общинските съветници, уточни Карагенски.

„Спортен комплекс – Баня“ АД бе основано между община Карлово и свързаното със скандалния бизнесмен Христо Ковачки „Баня голф енд СПА ризорт“ АД през есента на 2007 г. Община Карлово участва в учредяването му с апортна вноска, която включва цялата открита спортна база в град Баня и още 1200 декара земеделски земи в близост до курортното градче.

На практика обаче дружеството не функционира от 2007 г., затова Районната прокуратура в Карлово започна проверка на документацията на смесената фирма. До момента становище на прокуратурата не е оповестено и общинските съветници решиха да организират паралелна проверка на дейността на „Спортен комплекс – Баня“, уточни председателят на ОбС.