/ iStock/Getty Images
От БДЖ напомнят, че от 1 август до 28 ноември ще бъдат въведени временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Белозем и Михайлово.

Причината за промените са свързани с извършвани ремонти от ДП "Национална компания железопътна инфраструктура" в посочения участък по проекта за модернизация на жп линията София-Бургас, съобщиха от БДЖ.

Георги Друмев е новият изпълнителен директор на БДЖ

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през Пловдив-Чирпан-Стара Загора, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание.

За обслужване на пътниците от бързите влакове София-Стара Загора-София и Пловдив-Варна-Пловдив, както и за пътниците от всички пътнически влакове, които се движат в участъка Пловдив-Стара Загора-Пловдив, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Белозем и Свобода.

Три бързи влака от Бургас за София и два бързи влака от Варна за София ще заминават по-рано от началните си гари, както следва: бързият влак от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 7.15 ч., ще тръгва с 35 минути по-рано, т.е. в 6.40 ч.; бързият влак от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 15.30 ч., ще тръгва с 30 минути по-рано, т.е. в 15.00 ч.;нощният бърз влак от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 22.50 ч., ще тръгва с 45 минути по-рано, т.е. в 22.05 ч.; бързият влак от Варна за София, който заминава от гара Варна в 9.20 ч., ще тръгва с 30 минути по-рано, т.е. в 8.50 ч.; бързият влак от Варна за Пловдив, който заминава от гара Варна в 16:55 ч., ще тръгва с 50 минути по-рано, т.е. в 16.05 ч.

Бързите влакове, за които ще бъде осигурен заместващ транспорт в участъка Белозем и Свобода са следните:бързият влак от Стара Загора за София, който заминава от гара Стара Загора в 6.20 ч., ще тръгва от гара Белозем в 7.32 ч. по редовното си разписание.

За пътниците от Стара Загора за този влак ще бъде осигурен превоз с крайградски пътнически влак от Ямбол за Стара Загора, който ще се движи до гара Свобода и ще заминава от Стара Загора в 6.04 ч., което е с 16 минути по-рано от обичайното разписание на бързия влак от Стара Загора за София по този маршрут.

Част от ръководството на БДЖ е освободено

В участъка между гарите Свобода и Белозем ще бъде осигурен превоз с автобуси; бързият влак от София за Стара Загора, който заминава от Централна гара София в 16.35 ч., ще се движи до гара Белозем.

За пътниците до Стара Загора от този влак ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Белозем и Свобода. От Свобода до Стара Загора ще бъде осигурен пътнически влак, който ще тръгва от гара Свобода в 20.50 ч.;бързият влак от Пловдив за Варна, който заминава от гара Пловдив в 7.00 ч., ще тръгва от гара Свобода в 8.24 ч.

За пътниците от Пловдив за този влак ще бъде осигурен бърз влак от Пловдив за Белозем, който ще заминава от гара Пловдив в 06:45 ч., което е с 15 минути по-рано от обичайното разписание на бързия влак от Пловдив за Варна по този маршрут. В участъка между гарите Белозем и Свобода ще бъде осигурен превоз с автобуси;бързият влак от Варна за Пловдив, който ще тръгва от гара Варна с 50 минути по рано от редовното си разписание, т.е. в 16.05 ч., ще се движи до гара Свобода.

За пътниците до Пловдив от този влак ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Свобода и Белозем. От Белозем за Пловдив ще пътува бърз влак, който ще заминава от гара Белозем в 21.40 ч.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон 02/931 11 11, припомнят от компанията.