полиция
полиция / netinfo
Досъдебно производство за убийството на 80-годишна жена от село Скутаре и смъртта на извършителя – 89-годишния й съпруг, се води в Окръжна прокуратура-Пловдив.

Сутринта на 26 септември, синът на починалите посетил помещението, в което живеели родителите му, намиращо се в близост до неговата къща в Скутаре. След като успял да отвори вратата, намерил в леглото трупа на майка си с видими рани по главата. Видял и баща си, който бил в безпомощно състояние, облегнат в дъното на помещението, все още с жизнени функции. Мъжът веднага подал сигнал на телефон 112.

Незабавно след получаване на сигнала, е бил сформиран екип от разследващи. Той посетил мястото на инцидента, а пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на бащата.

Осъдиха обвинен в убийство на доживотен затвор при специален режим

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, включително оглед на местопрестъплението. Открито е оръдието, с което е била умъртвена възрастната жена – част от ресьор на автомобил. Били са извършени съдебно-медицински, биологична и химическа експертизи, като е назначена и ДНК експертиза. По тялото на мъжа са установени пръски от кръвта на съпругата му.

Установено е, че ударите, причинили смъртта на 80-годишната жена, са били нанесени от съпруга на пострадалата. От своя страна, в кръвта на мъжа е открита концентрация на алкохол от 4,96 на хиляда, което, според заключението на медиците, в съчетание със стреса от извършеното убийство, е довело до настъпване на смъртта му. По тялото на възрастния мъж не са били установени следи от насилие.