Младен Младенов
Младен Младенов / netinfo
Прокуратурата пое случая с избягалия 59-годишен затворник Младен Младенов. В сряда, по обяд мъжът изчезна от Университетска болница „Св. Георги” в Пловдив. Той бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при лекарска визитация било установено, че е изчезнал от стаята.

Три години лишаване от свобода грозят избягалия от болницата затворник

Младенов постъпил в здравното заведение за изследвания в понеделник и трябвало да остане там няколко дни. Не е създавал проблеми, не е бил и опасен, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Поредно бягство: Затворник изчезна от болница в Пловдив (ВИДЕО)

Затворникът бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана
, съобщи прокурор Румяна Калеева. Тя допълни, че мъжът имал деца, бивша съпруга и други роднини, които са проверени още снощи.

След като лекарите установили, че го няма, веднага са сигнализирали ръководството на Пловдивския затвор. В здравното заведение има охранителни камери, както и частна охрана, разположена по всички входове на болницата, но за нея зам.-директорът на Университетска болница д-р Марин Атанасов уточни, че няма ангажимент към затворниците.

Как и защо се стигна до поредното бягство на затворник, този път от болница?

Понеже никой не е видял кога затворникът е изчезнал, полицията започнала да преглежда записите от охранителните камери, за да проследи точно откъде мъжът е излязъл.

Младен Младенов излежава присъда от година и 6 месеца. Осъден е за кражба. Оставало му да излежи още месец. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване.

През последните седмици Младенов няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство.

Разпоредена е проверка в полицейското управление в Пловдив

За малко повече от година това е трето бягство на затворник от Пловдивския затвор. В края на февруари 2017 г. избяга Тома Ендрев. Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев - Жоро Манджата. Само преди две седмици пък от тоалетна в Трето РУП избяга Петър Петров.

Докато полицията в Пловдив го издирваше, той успя с такси да стигне до родния си град. Два дни остана в Монтана, след което сам се предаде в прокуратурата. За всички тези бягства има назначени проверки, но досега няма нито един наказан.

Чуйте и от приложеното аудио: https://darikradio.bg/prokuraturata-poe-sluchaa-s-izbagalia-zatvornik-ot-bolnichna-staa.html#parent=radio