Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / Дарик архив
Прокуратурата ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на шофьорката на леката кола, участвала в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Тракия", в която загинаха шестима пътници. Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Към момента жената е с постановена 72-часова мярка.
 
Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Обезпечени са всички доказателства, включително и надлежно съхраняване на автобуса и лекия автомобил, обясни Цацаров. Окончателното решение ще вземат експертите, добави още главният прокурор. По думите му в момента са работи с версии, които са на база свидетелски показания и външни доказателства.
 
45 души са пътували в катастрофиралия автобус, МВР откри телефони за близките

Експертното заключение на автотехническата експертиза ще е това, което ще разкрие механизма на произшествието, уточни още Цацаров. Той добави, че шофьорът и стюардът в автобус, снабден с колани, не могат насила да задължат пътниците да ги използват. По думите му това е въпрос на лично съзнание.

Мярката за неотклонение на жената ще бъде гледана днес в 16.00 ч., потвърдиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
 
Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-София. Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, иззета документация от фирмата - превозвач, назначени експертизи, уточниха от прокуратурата.

В Пловдив напушена и пияна шофьорка потроши 10 коли

Сотир Цацаров каза още, че прокуратурата е задържала за 72 часа и шофьорката от Пловдив, която след употреба на алкохол и наркотици, помете 10 автомобила на паркинг. Впоследствие ще й бъде поискано и постоянно задържане.