/ БГНЕС
В остро писмо чрез медиите до премиера Институтът за пътна безопасност настоява правителството спешно да разгледа причините за липсата на доклади за състоянието на пътната безопасност у нас. Писмото на института е изпратено до медиите с мотив, че на всички предишни не е имало отговор от страна на държавата.

Усилията за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в страната водят до тревожни резултати, смятат от организацията и твърдят, че няколко министри системно не изпълняват законовите разпоредби.

Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Контролните органи на пътнотранспортната система трябва да положат максимални усилия, за да осигурят безопасността на всички граждани и всеки от участниците трябва да е готов да се промени, за да се постигне безопасност. Ако участниците в движението не спазват правилника и разпоредбите, отговорността се прехвърля върху доставчиците на системата, твърдят от института.

Полицията изготви нова пътна карта с най-опасните пътищата в България

След седмица на нарочен форум от института ще поискат среща с Кабинета, за да бъде обсъдена пътна карта за развитието на безопасността на движението по пътищата в периода 2018-2020 г.

55 километра са най-опасните пътища у нас

Освен това от организацията предлагат да бъде създаден експертен орган, който да разработва единна и координирана държавна политика в тази насока, а освен това да бъдат въведени и критерии и стандарти за пътна безопасност.