/ БГНЕС
Общо 45 души са пътували в катастрофиралия автобус. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти на мястото на инцидента.
 
По думите на Радев и автобусът, и колата не са се движели с превишена скорост.

Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

МВР е открило и телефонна линия, на която близките на пострадалите могат да получат информация. Номерата ги има на сайта на Министерство на вътрешните работи, ще ги има прокуратурата, ще са и при Министерство на здравеопазването.
 
Телефоните за контакт са 02 982 5154 и 0889 94 42 60.

Кризисните телефонни номера за информация на близки на пътували в катастрофиралия автобус ще бъдат активни до 12.00 ч. в събота. При необходимост отворените телефонни линии ще останат активни за по-дълъг период, уточниха от МВР.

Младен Маринов: Жертвите на място са 6, имало е засичане на автобуса
 
„Надявам се до час и половина да се освободи движението напълно, но трябва да се огледа автобусът допълнително. Нека тези, които са на магистралата, да имат търпение“, посочи министърът.

Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа с автобус на „Тракия“?
 
Имало е съприкосновение между два автомобила - един лек „Рено“ и автобусът, който е карал в нормалното платно. Той е бил изпреварен от лекия автомобил и вероятно нещо е станало между тях, тогава се е случило всичко. Не са били с превишена скорост, около 95-97 км/час. Изпреварен е с неголяма скорост от лекия автомобил“, допълни министър Радев.

Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук