Приключи разследването за заплахите за убийство на Ангел Батаклиев
Приключи разследването за заплахите за убийство на Ангел Батаклиев / Dariknews.bg

Приключи разследването за подготвяно посегателство срещу бизнесмена Ангел Батаклиев. Това съобщи за Дарик радио прокурор Даниела Начева. Резултатите са внесени в Прокуратурата и след изтичане на срока предстои произнасяне, допълни тя. В началото на месец ноември 2009 година Батаклиев бе заплашен с убийство. Тогава около дома му бе осигурено засилено полицейско присъствие.

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство след постъпилия сигнал. По време на разследването бяха предприети всички законови мерки за осигуряване сигурността на свидетелите.

Ангел Батаклиев е общински съветник и собственик на транспортната фирма "Никайн лайн", която обслужва линии от градския обществен транспорт в Пловдив. До началото на декември миналата година фирмите му обслужваха и градския транспорт в Пазарджик. Дни преди кметът Тодор Попов да прекрати договора на Батаклиев с общината, бизнесменът публично оповести, че е бил изнудван от него по телефона. За скандалните SMS-и Батаклиев подаде сигнал в ДАНС.